....bedre under en stein en ikke i
det hele tatt...
...TRON ØGRIMs HEMMELIGE DATASTED...

NYDESIGN av VELDIG STORE SYSTEMER

Alle snakker om MINIATYRISERING: Veldig små DATATSJIPS og manpulering av pittesmå GENER og bygging av mikroskopiske NANOMASKINER. Alt vel og bra...

Men et spennende resultat av TIDLIGERE teknologiske rev'lusjoner har vært nydesign av SVÆRE systemer!

Romera bygde AKVEDUKTER - milelange VANNVEIER for å få vann til bada der'i satt og diskuterte pol'tikk. Nederlendera bygde KANALER, engelskmenna TOG. Og amrikanera MOTORVEIER, såklart!

Hva slags VELDIG STORE TEKNOSYSTEMER kommer DATAREVOLUSONEN til å skape? Det ALLER STØRSTE blir sjølsagt NETTET - sjølve KYBERROMMET. Men hva vil skje med BILveier, VANNveier, LUFTveier osv?

I dag by'ner vi å ta opp sånt - med et intervju om STRØMveier. Det kommer mer etterhvert.

Ellers har MAI vørt en KNALLHARD måned, med møter så det har lukta svidd. Juni blir'e heldigvis roligere. Så vi SOMMERLUKKER "SE, hue snakker" fra idag, evt. med SMÅ åpninger når'e dukker opp no SPESIELT (RADO uti juli, muligens?) Ellers blir'e kanskje tid til å gjørra de OPPUSSINGENE av STENEN vi har lova en stund - heng med og sjekk sjøl!

Denne sida kommer i ny utgave hver eneste onsdag klokka 22.42.35. Neste gang er 5. Juni.
Layout og html-koding: Gatas Parlament

1996.05.29


Denne uka:NORGE OG STRØMMEN!
STORT, KRITISK INTERVJU med ANDREAS HUMPLAND om det VILLE OG VANVITTIGE nye strøm-markedet. Med ny intro av Tøgrim, som spår TRUENDE TURBILENSER i de neste TI-ÅRA!

Neste uke: ØRTEN måter å KNEKKE EI BÆRBAR på!
Det har vært FOR LITE KASSEPRAT for NERDENE her Under Steinen. Nå retter vi opp det med ei lita novelle om ALLE de BÆRBARE Tron har DREPT! (En Tøgrim-klassiker til øre for nye lesere.)

Forrige uke: SLUMMEN I LIMA!
Hva betyr DATAREVOLUSJONEN for DEN 3. VERDEN? Bare DRITT eller tvert imot et stort DYTT framover? (Eller begge DELER?) Etter nasjonalDAGEN løfter vi hue og ser UTOVER